Yhteiskäyttöisen sähköauton testiryhmä esittäytyy

Testiryhmä on samaan taloyhtiöön kuuluvan seitsemän talouden kokoinen porukka Keravan Kalevasta. Porukkaan kuuluvan Johannan sanoin: Meillä on niin huikea taloyhtiö ja naapurit, että tällaiseen kokeiluun uskaltaa lähteä avoimin mielin ja innostuneena mukaan 5 minuutin miettimisellä! Testiryhmä nimesi auton Keravan KimppaBemuksi.

Kuskit kertovat meille Facebookin ja Instagramin sekä KreavaKerava-sivun blogin kautta testin etenemisestä. Sivut löydät nimellä Keravan KimppaBemu. Näiden kanavien kautta voi myös esittää kysymyksiä sähköautoilusta ja yhteiskäyttöisen autoilun järjestelyistä. Kuskit esittäytyvät seuraavasti:

 

Anun perhe on kolmihenkinen:
Kumpikin lapsista pelaavat jalkapalloa, joten autoa tarvitaan turnauksiin ja pelimatkoihin. Autoa käytetään muutenkin helpottamaan hektistä arkea siirtymissä harrastuksiin, liikuntapaikkoihin sekä työmatka ajoihin.  Äiti on töissä Helsingissä tehden kuitenkin osan viikkoa töitä etänä kotoa käsin.

Johannan perheeseen kuuluu äiti ja neljä lasta:
Meillä ei ole omaa autoa, ja jotenkin olen päässyt monta vuotta ”luistamaan” koko autolla ajamisesta. Ratin taakse asettuminen jännittääkin, sillä rima siihen on kasvanut jo aika korkeaksi. Tätä ”henkistä rimaa” lähdetään nyt rohkeasti ylittämään. Lapsetkin toivovat, että pääsisimme välillä jonnekin oman aikataulumme mukaan. Nykyään kuljemme julkisilla tai pyydämme tarvittaessa autokyytiä lähipiiristä. Lasten kasvaessa hankimme mahdollisesti joskus oman auton, ja tämä on myös hyvää harjoitusta siihen. Yhteisautossa kiinnostaa mm. vastuun jakaminen auton suhteen.

Marja on keski-ikäinen, omassa taloudessaan asuva nainen:
Kuljen töihin pääasiassa omalla autolla, satunnaisesti julkisilla kulkuvälineillä (juna ja bussi). Olisi valmis kokeilemaan esim. työmatka-ajoon sähköautoa. Olen kiinnostunut vertailemaan sitä, miten sähköauton ominaisuudet eroavat polttoainekäyttöisestä autosta. Helsingissä asuessani harkitsin jo yhteiskäyttöautoiluun siirtymistä.

Marita ja Janina:
Olen kiinnostunut tästä uudesta ympäristöystävällisestä autoilumuodosta. Käytän autoa melko usein ja odotan innolla uusinta teknologiaa. Tyttäreni käyttää myös usein autoa, joten tarvetta löytyy koko perheelle.

Pekka on eläkeläinen, yhden hengen taloudesta:
Lasteni perheet asuvat Tuusulassa. Neljän lastenlapsen kuljetuksia harrastuksiin ja päiväkotiin riittää. Myös Tampereen seudulle on kulkua viikoittain. Autoni on vanha ”raskasruokainen” Volvo, joten uuden teknologian kokeilu kiinnostaa kovasti.

Heikin perheeseen kuuluu Heikin lisäksi vaimo:
Vaimoni on eläkkeellä ja itse eläköidyn tuleva kesänä. Lapsemme ovat muuttaneet omilleen ja asuvat molemmat Vantaalla. Lapsenlapsia käymme siellä hoitamassa tarvittaessa. Sähköauto ja sen yhteiskäyttö kokeiluna kiinnostavat lapsiemme ja lapsenlapsiemme tulevaisuuden saasteettomamman ympäristön kehittämiseksi.

Tiina-Kaisan ja Timon perheeseen kuuluu heidän lisäkseen kaksi poikaa ja kaksi tyttöä:
Kokoonpano kotona vaihtelee yhdestä kuuteen henkilöä viikonpäivästä ja viikosta riippuen. Emme omista autoa, vaan työmatkat Vantaalle ja Helsinkiin sujuvat fillarilla, junalla, bussilla ja metrolla. Harrastuksemme ovat pitkälti liikunnalliset ja kulkeminen niihin sujuu useimmiten fillareilla tai kävellen. Vanhin poika käy uintitreeneissä tällä hetkellä Tuusulan uimahallilla, jonne pyöräily kovilla pakkasilla tai hurjalla sateella tuottaa joskus haasteita. Autolle tulee yleensä satunnaista tarvetta ja harrastuksiin kulkeminen helpottuu auton ollessa käytössä. Ekologisuus ja ympäristöystävällisyys ovat lähellä sydäntä. Myös uudet tekniikat ja teknologiat kiinnostavat.

Yhteiskäyttöisen sähköauton kokeilu kestää puoli vuotta. Sen järjestää yhdessä testiryhmän kanssa Keravan kaupunki, valtionneuvostonkanslian Kokeileva Suomi –hanke, Keravan Energia, BMW Group Suomi ja Laakkonen Helsinki.

Categories: Kaupunkiaktivismi

1 Comment

Jakaisitko sinä auton naapurin kanssa? Keravalla 7 perhettä kokeilee sähköauton jakamista ilmaiseksi – Uutislehti · helmikuu 12, 2018 at 4:38 am

[…] kokeilee sähköauton käyttämistä ja jakamista kuuden naapuriperheensä kanssa kanssa Keravalla. Perheet asuvat samassa […]

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *