Nouset junasta ja kävelet kotiin. Katselet kotimatkalla ympärillesi. Mikä olisi sellaista, joka nostattaisi hymyn entistä leveämpänä huulillesi? Minusta olisi hienoa, jos asuinalueeni vahva historia näkyisi kaikelle kansalle kuvituksena bussipysäkeillä tai muuntajissa. Haaveilen myös, että kotikatumme tällä hetkellä yksinäinen pingviiniksi maalattu postilaatikko saisi kavereita, ja että lapset pitäisivät kesällä kiskaa tien varressa. Olisipa myös mahtavaa, jos lähistön pulkkamäessä järjestettäisiin asuinalueen yhteisiä laskupäiviä, tai että kesällä pääsisi pelaamaan lentistä porukalla.

Helpostihan nämä toiveet toteuttaisi, jos löytäisi saman henkistä sakkia omilta kotikulmilta. Innostuisitko sinä siitä, että pääsisit järjestämään mukavan porukan kanssa tapahtumia, pieniä arkea parantavia tai ympäristöä kaunistavia tempauksia?

Kreava-viikolla kuullaan kaupunkilaisten innovaatioita, suunnitellaan vanhoja ja uusia toimintatapoja yhdistävää asukastoimintaa ja käsitellään yhdessä eri aluekehityskuvia ja rakennuttamissuunnitelmia.

Toivon, että alkavan Kreava-viikon tapahtumat saavat keravalaiset huomaamaan, kuinka paljon tässä kylässä on ihmisiä, joilla on hienoja oivalluksia ja puhtia yhteisen ilon eduksi toimimiseen. Kreava-viikon tavoitteena on tuoda tätä porukkaa yhteen. Yhdessä meillä on voimaa toteuttaa se muutos, jonka haluamme asuinalueillamme nähdä. Toivon myös, että Kreava-viikolla kaupunkiorganisaatio tuntuu entistä lähestyttävämmältä ja keravalaiset löytävät heitä kiinnostavia toimintamahdollisuuksia.

Minusta on hiton hienoa olla keravalainen. Eikä noissa naapurikuntalaisissakaan mitään vikaa ole, mutta onhan tämä meidän kaupunkimme omaa luokkaansa. Täynnä kiinnostavaa rosoa ja rakkautta.

Erityiskiitos Slushin organisaatiolle ja Helsinki Think Companyt porukalle siitä, että tulette tuomaan energiaanne innovaatiokilpailun seminaariin. Arvostamme! Superkiitos myös jo innovaatioehdotuksensa jättäneille. Rautaista!

Kreava-viikko on meidän viikko. Juhlitaan yhdessä kaupunkilaistemme osaamista. Tervetuloa tapahtumiin! t. Anna

Lisätietoa viikon tapahtumista, seminaarista ja innovaatiokilpailusta (9.4. asti ehdit ilmoittautua mukaan)

Categories: Kaupunkiaktivismi

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *