WOW, nyt on juhlittu itsenäistä Suomea 100 vuoden edestä. Oli kyllä juhlaan syytä! Ja kyllähän vuosi 2017 oli muutenkin aika kiva niin tapahtumien ja muun Kreavan osalta. Itselläni tapahtumia riitti laidasta laitaan. Kerron teille pintaraapaisun miten ihania työtilaisuuksia ja -tapahtumia sain tehdä:

Kurkelan koulun harjannostajaiset. Saimme uuden mahtavan yhtenäiskoulun Kurkelaan ja toiminta on alkanut syksyllä 2017. Harjannostajaisia vietettiin tammikuussa, jossa tuotiin Suomi100 teemaa esiin, syötiin perinteisesti keittoa ja ruisleipää. Alla olevassa kuvassa vieraat osallistuvat musiikkiluokan 4. luokan oppilaiden musiikki-/tanssiesitykseen.

Parlamenttihiihdot järjestettiin Keravan kaupungin, Keravan urheilijoiden ja eduskunnan kanssa yhteistyössä Keinukallion ulkoilupuistossa. Helmikuu on Suomessa melko varma hiihtokuukausi, joten olimme sopineet ajankohdan sen mukaan. Toki ajankohtaan saattoi (josta etenkin norjalaiset olivat mielissään) vaikuttaa LAHTI2017 hiihdon MM-kisat, joita vietettiin samaan aikaan. Hiihtokisoihin kutsuttiin pohjoismaiden parlamenteista kilpailijoita sekä eduskunnasta osallistui karsinnoista valitut hiihtäjät. Taso oli kova, paikalla oli muun muassa entinen huippu-urheilija ja kansanedustaja Sari Multala.  Keinukallion parlamenttihiihdot eivät hävinnyt Lahden kisoille, meillä oli puitteet kunnossa aurinko paistoi ja ladut oli särmät. Ja kyllä meillä pieni kisastudio Keinukallion kahviolla oli, jotta pysyttiin ajan tasalla Lahden tapahtumista.

 Valmistautumista kilpailuun… 
Henkilökohtaisen kilpailun lähtö, tasatyönnön voimalla!
Kisan jälkeen on helppo hymyillä 🙂

Keväällä oli paljon erilaisia tapahtumia, muun muassa toukokuun lopulla Energia festarit järjestetiin keinukalliolla toistamiseen. Jälleen oli koottu mittava kattaus hyviä esiintyjiä. Sää oli mukava ja hauskaa oli niin perheen pienemmillä kuin isommillakin. Keinukallio on turvallinen paikka järjestää muun muassa lasten tapahtumia, sillä liikenteen voi katkaista yläparkkialueen jälkeen eikä riskiä liikenteestä ole. Jos teillä ideoita, mitä voisimme alueella järjestää niin olettehan yhteydessä?

Energia festareilla oli esiintymässä muun muassa Aarne Allegaattori ja orkesteri.

Suomi täytti 100 -vuotta viime vuonna ja Isohollo 110v. Volmari Isohollo oli keravalainen ja hän voitti useita olympiamitaleja. Suurmies, sanoisin. Hänen kunniakseen pidettiin kesäkuussa Kalevan urheilukentällä juoksukisat, myös viestiaidat olivat yhtenä kisana. Huhuh, vähän jänskätti miten ne sen vesiesteen hoitaa, mutta hyvältä näytti!  Oli kunnia tavata hänen perhettään ja nähdä kaikkia niitä arvotavaroita. Kiitos vielä Isohollon perheelle ja Keravan urheilijoille yhteistyöstä. Entäs kesälomien päättymisen aikaan, kävittekö meidän perinteisillä valkkari festareilla? Se on ihana tapahtuma ja vaikka ei söisi valkosipulia niin aina sieltä ostaa sen söpön valkosipuliköynnöksen. Kivaa ohjelmaakin oli tarjolla, kuten huikea Osmo Ikonen yhdessä Kerava All Starsin kanssa.

Koulujen alkaessa on usein mielessä harrastukset ja mihin harrastukseen vapaa-aika riittää. Tätä varten on liiku ja harrasta –tapahtuma. Tänä vuonna se järjestettiin ensimmäisen kerran Kauppalantalon nurmialueella, jossa pääsi tutustumaan paikallisten urheiluseurojen ja muiden toimijoiden toimintaan sekä löytämään itselleen vapaa-ajan tekemistä. Paikalla oli myös tubettaja Jaakko Parkkali, joka pelasi Stiga –pöytälätkäturnauksen voittajaa, Justusta, vastaan. (Tietty) Justus voitti. Onnea vielä! Ja kiitos kaikille, jotka osallistui Stiga –pöytälätkäturnaukseen Saviolla, Keskustassa, Ahjossa sekä Lapilassa ulkonuorkan yhteydessä keväällä, taso oli huikea. Alla olevassa kuvassa tapahtumatuottaja yli-innokkaana ottamassa muiden mukana selfietä. Btw, missä vaiheessa nimmarit loppuu kokonaan ja otetaan vain selfiet… tai siis onko jo niin tapahtunut? Liiku ja harrasta -tapahtumasta tuli mieleen keinukallion juoksuportaat. Ne ovat löytäneet oman kohderyhmänsä, mahtavaa kun pidätte huolta itsestänne ja käytte sielläkin reenaamassa. Joka vuosihan meillä on myös viralliset kisat, joissa pääsee testaamaan omaa porrasjuoksukuntoaan. Ei vielä tänä vuonna ennätys (0:36.9) mennyt rikki, mutta mitä sulla on 30.9.2018 klo 12.00? Tule sinä rikkomaan oma ennätyksesi?

 

 

 

 

 

 

 

 

Sirkusmarkkinat ovat myös hyvin keravalainen tapahtuma, onhan sirkus täältä lähtöisin.  Tivoli oli auki monta päivää ja hauskaa oli. Kiitos vielä niille oppilaille, jotka osallistuivat sirkus –aiheiseen piirustuskisaan. Kaikki oli niin taitavasti piirtäneet, ihan jokainen. Sirkusmarkkinoiden aikana tapaa monenlaista kulkijaa, toisilla on vähän pidemmät jalat kuin toisilla…. Muistan, että lauantaina satoi, kun oli pääjuhla, mutta onneksi se ei häirinnyt. Tänä kesänä taidettiin tottua sateeseen, ja varmaa on ettei ensi kesänä ainakaan voi sataa enempää.

Vapauden viesti järjestettiin myös vuonna 2017 Keravalla, Keravan aikuislukion ja lukion tiloissa. Suomi100 -juhlavuotena tilaisuus oli erityisen mukava järjestää täällä. Paikalle oli kutsuttu veteraaneja, arvokkaita puhujia ja monta sataa oppilasta. Täytyy sanoa, että oli vaikuttavaa kuulla kadettikuoron esittämänä veteraanin iltahuuto ja samalla katsoa näitä henkilöitä, jotka ovat tehneet maamme eteen niin suuren työn. Mutta, kuten Everstiluutnantti Rainer Kuosmanen puheessaan sanoi, meillä ei ole mitään hätää sillä Suomi on hyvissä käsissä nyt ja jatkossakin. Itsenäisyyspäivää vietettiin Keravalla juhlavasti, kun järjestettiin ensimmäisen kerran 6. luokkalaisten tanssiaiset. Tapahtumaan osallistui lähes 400 koululaista. Tilaisuus alkoi kaupunginhallituksen puheenjohtaja Samuli Isolan ja kaupunginjohtaja Kirsi Ronnun kättelyllä, jonka jälkeen oli tarjolla pientä purtavaa. Tanssiaiset alkoivat salissa lyhyiden puheiden jälkeen. Tilaisuus loppui suositun tubettajan Arttu Lindemanin keikkaan. Olitko paikalla, tykkäsitkö?

Arttu Lindeman, Keravan 6. luokkalaisten itsenäisyysjuhla 5.12.2017.

Itsenäisyyttä juhlittiin 5.12.2017 illalla virallisen kaupungin vastaanoton merkeissä. Paikalle oli kutsuttu keravalaiset veteraanit sekä suuri joukko kaupungille merkityksellisiä henkilöitä. Samaisessa tilaisuudessa huomioitiin vuoden mittaan ansioituneita järjestöjä ja henkilöitä. Alla olevassa kuvassa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Eero Lehti vaimoineen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Samuli Isola vaimoineen ja kaupunginjohtaja Kirsi Rontu miehensä kanssa aloittavat kutsuvieraiden kättelyn.

Voi että… tekisi niin mieli kertoa teille kaikista tapahtumista vuoden 2017 varrelta. onko jokin tapahtuma josta haluatte lisää tietää, kerron mielelläni 🙂
tässä vaiheessa kiitän teitä vuodesta 2017 <3 ja uskon, että vuosi 2018 tuo meille paljon elämyksiä ja hymyjä.
Hali <3

-Nina-

Categories: Kaupunkitapahtumat

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *