Kreava-viikko

Huhtikuussa 9.4. – 14.4. kokoonnumme kreaamaan eli kehittämään kaupunkia yhdessä erilaisiin suunnittelutilaisuuksiin ja innovaatiokilpailuun. Meissä asuu paljon luovuutta ja aktiivisuutta. Jopa kaupunkimme nimi osoittaa sen: Keravasta muotoutuu pienin muutoksin Kreava, uuden ajattelun ja toiminnan ydin. Kreava-viikko on meidän viikkomme.

Viikolla järjestettävät tilaisuudet (avoin pääsy):

  • 9.4. Avoin asukaskehittäjäilta klo 17.30 – 20.00, Me-talo
  • 10.4. Saviolaisten ilta klo 17.30 – 20.00, Savion koulu
  • 11.4. Ahjolaisten ilta klo 17.30 – 20.00, Ahjon koulu
  • 12.4. Kiltalaisten ilta klo 17.30 – 20.00, Killan koulu
  • 14.4. Mahdollisuuksien seminaari ja innovaatiokilpailu klo 12.00-16.00, Sompion koulu

Saviolla, Killassa ja Ahjossa järjestetään kaupunkilaisten illat, joihin ovat tervetulleita kaikki asuinalueen asukaslähtöisen toiminnan lisäämisestä kiinnostuneet kaupunkilaiset, alueella toimivat yhdistykset ja yritykset. Tilaisuuksissa tutustutaan alueen toimintamahdollisuuksiin ja alueen rakentamiseen liittyviin aluekuviin, suunnitellaan yhteistyötä sekä alueilla kesällä järjestettäviä kaupungiosajuhlia. Kaupunkilaisten iltojen ohjelmaan ja aikatauluun voi tutustua tästä linkistä.

Me-talossa Keravan kirjaston yläkerrassa järjestetään avoin asukaskehittäjäilta maanantaina 9.4. klo 17.30-20.00. Tilaisuudessa ideoidaan yhdessä myöhemmin viikolla järjestettävän innovaatiokilpailun aiheisiin liittyviä toteutuksia.

Viikon päättää lauantaina 14.4. järjestettävä mahdollisuuksien seminaari ja innovaatiokilpailu. Seminaarin pääpuheenvuorot pitävät Slush-organisaation Micaela Rosenlew ja Helsinki Think Companyn Rosa Salmivuori. Seminaarissa esitellään kirjo erilaisia mahdollisuuksia, tiloja ja toimintaehdotuksia asukaslähtöiseen tekemiseen. Aiheina ovat muun muassa kaupunkiviljely, asukastilat, yhdistysten ja kaupungin yhteistyö. Innovaatiokilpailun ja seminaarin aikatauluun ja ohjelmaan voi tutustua tästä linkistä

Kreava-innovaatiokilpailun osallistumisohjeet - ilmoittaudu mukaan 9.4. mennessä

Kreava-viikon päätapahtumana järjestetään 14.4. Kreava-innovaatiokilpailu. Kilpailun tavoitteena on nostaa kaupunkilaisten osaaminen ja ideat valokeilaan. Kilpailuun voi osallistua toimittamalla ideasta kuvauksen 9.4. mennessä osallistumisohjeiden mukaan. Kaikki idean jättäneet kannatusjoukkoineen ovat tervetulleita yleisöksi päätapahtumaan, joka alkaa innostavalla seminaarilla ja jatkuu kilpailutiimien lyhyillä ideaesittelyillä eli pitchauksilla. Voittajat julistetaan tapahtumassa.

Onko sinulla hyvä idea? Sellainen, joka on kuplinut sisälläsi, muttei ole päässyt vielä ulos? Sellainen, joka muuttaa pienen palan maailmaa? Voiko ideasi toteuttaa kokeiluna vuoden aikana Keravalla, jos se saa toteutusresursseina enintään 1000 euroa tai tilankäyttömahdollisuuden?

 

Tapahtumaan voi osallistua kuka tahansa idean ympärille kokoamansa tiimin kanssa. Parhaat ja toteuttamiskelpoisimmat ideat palkitaan raha-avustuksella, konsultointiavulla tai tilojenkäyttöoikeuksilla. Osallistujien ei tarvitse olla keravalaisia, mutta idean ensitoteutus pitää järjestää Keravalla tai idealla pitää olla jokin näkyvä kytkös Keravaan. Ideoidaan rohkeasti! Pienikin asioita kehittävä idea on parempi kuin laatikkoon jäänyt megaluokan mullistus.

 

Kilpailun kolme kategoriaa

Hyväntekeväisyys

Oletko keksinyt keinon tai tempauksen, jolla voidaan auttaa lähimmäistä? Kehitättekö parhaillaan tapojanne auttaa ja haluaisitte kokeilla uutta? Tai tiedätkö jonkun, joka kipeästi kaipaa apua ja jota haluat auttaa? Voittajaidea saa toteuttamista varten enintään 1000 euroa avustusta tai sopivan tilan löytyessä tilat tempauksen toteuttamiseen.

Kaupungin vetovoimaisuus

Onko mielessäsi muhinut ajatus tai tuleeko nyt mieleen, miten kaupunkimme vetovoimaisuutta ja kiinnostavuutta voitaisiin parantaa? Miten keravalaisten asumisviihtyvyys lisääntyisi ja oman kylän ylpeys paranisi entisestään? Voittajaidea saa toteuttamista varten enintään 1000 euroa avustusta tai sopivan tilan löytyessä tilat tempauksen toteuttamiseen.

Väliaikaisen tilan käyttöidea

Jos saisit päättää tyhjillään olevien tilojen käytöstä, mitä niissä alkaisi tapahtua? Kaupungeissa on tyhjillään tuhansia kerrosneliöitä tilaa, joka odottaa purkua tai on vajaakäytöllä. Myös Keravalla uutta tilaa vapautuu jatkuvasti. Haemme monipuolisia näkemyksiä tilojen väliaikaiskäytöstä ja haluamme kuulla juuri sinun ideasi. Parhaat ideat voimme toteuttaa sopivan tilan vapautuessa. Onko ideasi vähän erikoisempi? Mainiota! Keravalla on aiemminkin toteutettu uudenlaisia kokeiluja tyhjissä kiinteistöissä hyvällä menestyksellä.

Paras idea on toteuttamiskelpoinen, huomioarvoinen ja mielenkiintoinen. Uusi ajatus palkitaan kilpailun henkeen soveltuvalla palkinnolla. Voittaja saa käyttöönsä avaran työtilan kolmeksi kuukaudeksi entiseltä nuorisotalo Häkiltä. Palkinnon arvo on n. 1000€.


Tuomariston kokoonpano

Tuomaristossa on Vapaa-aika- ja hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja Pertti Rantanen, kaupunkikehitysjohtaja Inari Virkkala, kaupunginhallituksen puheenjohtaja Samuli Isola, Vapaa-aika- ja hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Miila Halonen sekä lautakunnan jäsenet Cemal Dogan sekä Joel Vakkila.

Osallistumisohjeet

Toimita idealuonnoksesi etukäteen kilpailun organisaattorille Anna Evilälle

https://www.webropolsurveys.com/S/423AEB2F0782BB81.par  lomakkeen kautta 9.4.2018 klo 00:00 mennessä.
Myös asukaskehittäjäillassa 9.4. konkreettiselle tasolle nousseilla ideoilla voi osallistua kilpailuun.

 

Luonnoksesta tulee käydä ilmi:

1.  Kategoria, johon idealla osallistutaan

2. Toteuttajien nimet ja toteuttajataho, ellei kyseessä ole yksityishenkilö

3.     Idean kuvaus:

  • Mitä aiotte tehdä?
  • Minkälaisia asioita idealla ratkaistaan?
  • Miten Kerava tai maailma muuttuu, kun idea on toteutunut?
  • Miksi haluatte tarttua juuri tähän aiheeseen?
  • Mitä idean toteuttamiseksi tarvitaan?

4.     Miten käyttäisitte palkintosumman tai tilaresurssin?

5.     Miten toteutus on kytköksissä Keravaan?

6.     Idean nimi

Finaali 14.4. klo 12.00-16.00

 

Finaaliin kutsutaan jokaisesta kategoriasta kahdesta viiteen parhaiten kategorian luonnetta vastaavaa, kiistattomasti vaikuttavaa, ongelmia ratkovaa ja olemassa olevilla resursseilla toteuttamiskelpoista kokeilua. Ideoista kuullaan finaalissa 3 minuutin esitykset, joiden jälkeen tuomaristo valitsee voittajan. Kaikki kilpailun osallistuneet kutsutaan finaaliin yleisöksi. Hyvistä ideoista, jotka eivät sijoittuneet kilpailussa, kannustamme kokoamaan joukkorahoituskampanjoita.

Kilpailun säännöt:
Innovaatiokilpailun säännöt löydät tästä linkistä

Lisätiedot:

Anna Evilä, projektipäällikkö, Keravan kaupunki, 040 318 2879, anna.evila@kerava.fi