Kaupunkitaide

Keravalaiseen kaupunkikuvaan taidetta näettäväksi ja koettavaksi. Harrastuspaikkoja ja asiaan liittyviä kurssituksia.

Keravalla on otettu jo vuosikymmenen taitteesta lähtien ensimmäisten suomalaisten kaupunkien joukossa merkittäviä askelia graffiti- ja katutaiteen saralla. Silloin tänne saatiin ensimmäinen luvallinen graffitiseinä sekä järjestettiin valokuvanäyttely sille maalatuista teoksista ja ensimmäiset graffitikurssit nuorille.

Taidetta kaupunkiympäristössä, sen tekemiseen liittyviä kursseja & työpajoja ja harrastuspaikkoja on vuosien varrella lisätty vähän kerrallaan. Vuoden 2017 alussa käynnistyneen kaupunkitaideprojektin myötä toiminta on ollut aiempaa huomattavasti laajamittaisempaa. Kaupungin eri toimialojen, kaupallisten toimijoiden ja taiteilijoiden kanssa yhteistyössä on syntynyt mm. 2 isoa muraalia (taide- ja museokeskus Sinkkaan & Ahjoon), muita seinämaalauksia (Kalevaan, Sampolaan & Jaakkolaan), 2 Purkutaide-toteutusta (vanha uimahalli & Jaakkolan Alepa), uusi harrastuspaikka (graffitikontti Iso-hollon aukiolla), 11 työpajaa, 2 graffitikurssia ja paljon muuta.

Projektin piiriin kuuluvia toteutuksia & niiden tavoitteita

Taidetta kaupunkiin

Hallitusti ja suunnitellusti teoksia yhteiseen asuinympäristöömme lisäämällä pyritään sen viihtyisyyden parantamiseen.

Työpajoja ja kursseja

Graffiti- ja katutaide ovat matalan kynnyksen taidetoimintaa. Harrastajille tarjotaan kursseja ja lyhyempiä työpajoja.

Harrastuspaikkoja

Vapaasti käytössä olevia harrastuspaikkoja on tällä hetkellä 3 kappaletta: graffitiseinät Kalevassa (entisen nuorisotalo Häkin pihalla) ja Keravan kartanolla sekä graffitikontti Iso-hollon aukiolla.

Purkurakennukset käyttöön

Lähivuosina purettavia rakennuksia pyritään saattamaan yhteisöllisen taide- ja kulttuurituotannon käyttöön. Vuonna 2017 näin tehtiin vanhan uimahallin ja Jaakkolan Alepan kiinteistön kanssa.

Blogin puolella voit käydä tutustumassa kaupunkitaidetoimintaan tarkemmin. Tulemme lisäämään sinne kirjoituksia sekä jo tapahtuneista että tulevista aihepiirin toteutuksista.