Keravalla haetaan testiryhmää kokeilemaan yhteiskäyttöistä sähköautoa.

Kokeilijaksi pestataan keravalaisesta naapurustoporukasta koostuva ryhmä, joka saa käyttöönsä vakuutetun sähköauton puoleksi vuodeksi. Auton lataaminen ilmaiseksi on mahdollista esimerkiksi Keravan Energian sähköauton latauspisteissä Kalevassa ja Keravan asemalla. Testiryhmä sitoutuu viestimään aktiivisesti kokeilun kulusta ja vastaa autosta sekä sen käytöstä kokeilun ajan.

Kokeilun aikana otetaan selvää, miten arki sujuu, kun käytössä on naapureiden kanssa yhteinen auto. Miten autoilu muuttuu, kun autoon tankataan bensan sijasta sähköä? Mitä etuja yhteisomistajuudessa on ja millaisia rajoitteita siihen liittyy? Päätyykö testiryhmä suosittelemaan yhteiskäyttöautoja vai ei? Entä miten sähköauto sopii Suomen ilmastoon?

Yhteiskäyttöisen BMW i3 -sähköauton laittaa joulukuusta 2017 alkaen liikkeelle yhteistyössä testiryhmän kanssa Keravan kaupunki, valtioneuvoston kanslian Kokeileva Suomi -hanke, Keravan Energia Oy ja BMW Group Suomi.

Testiryhmäksi hakeminen

Toivottu testiryhmä on sellainen, johon kuuluu vähintään neljä erillistä, toisiaan niin lähellä asuvaa taloutta, että auton avaimen voi siirtää toiselle vaikkapa jalan. Ryhmä sopii käyttöajoista ja muista käytännön asioista keskenään. Kokeilun kannalta on kiinnostavaa, jos porukkaan kuuluu eri elämänvaiheissa olevia kuskeja, joilla on erilaisia käsityksiä sähköautoista ja yhteiskäyttöautoista.

Kokeilun onnistumisen kannalta on tärkeää, että testiryhmän jokaisesta taloudesta löytyy innokkuutta ja valmiutta kertoa kokemuksista muille sosiaalisessa mediassa, blogikirjoituksina sekä haastatteluina. Kokeilun tavoitteena on rohkaista muitakin perustamaan yhteiskäyttöautoporukoita. Viestintäkokonaisuus suunnitellaan yhdessä kokeilukoordinaattorin kanssa.

Testiryhmäksi valitaan porukka, joka edustaa parhaiten kokeilun tavoitteita. Valinnan tekee kokeilun yhteistyöryhmä. Hae testiryhmään lähettämällä kokeilun koordinaattorille sähköposti, jossa on kuvaus porukkaan kuuluvista talouksista. Lisää mukaan perustelut siitä, miksi porukkanne olisi paras testiryhmä juuri tähän kokeiluun ja miten aiotte toteuttaa auton käytön. Kerro hakemuksessa myös viestintävalmiuksistanne.

Uusi auto käyttöön joululahjaksi

Testiryhmän haku alkaa 28.11. ja päättyy 13.12. Auto luovutetaan testiryhmän käyttöön jouluisin menoin 20.12.

Lisätiedot ja kokeilun tarkemmat ohjeet saat ottamalla yhteyttä kokeilun koordinaattoriin:
Anna Evilä, projektipäällikkö ja kokeilun koordinaattori, Keravan kaupunki, 040 318 2879, anna.evila@kerava.fi

kuva: Annika Segerstråle-Lötjönen

Categories: Kaupunkiaktivismi

2 Comments

Pekka Kanerva · joulukuu 1, 2017 at 2:32 am

On erittäin hyvä kokeilla tälläista yhteiskäyttöä Sähkö-autolla , kun autoilu on muuttumassa vähemmän tuhlaavaksi. Olen valmis tulemaan testiin mukaan.

    Anna Evilä · tammikuu 4, 2018 at 9:17 am

    Kiitos viestistäsi 🙂 Testiryhmän haku päättyi ja testiä voi seurata tämän sivuston blogista, Facebookista ja Instagramista ”Keravan KimppaBemu”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *